Teatrul Social

Ce este teatrul social?
Teatrul social este o forma de teatru interactiv, o metoda de interventie care incurajeaza participantii sa ia atitudine, sa apere valorile si principiile morale in care cred si sa gaseasca solutii reale. Daca joci intr-o piesa de teatru social, trebuie sa fii gata in orice moment sa faci fata rasturnarilor de situatie, schimbarilor neasteptate, improvizatiei!

Alte nume utilizate: Teatrul Forum, Teatrul Social, Teatrul celor Opresati…

Teatrul celor Opresaţi a aparut ca o formă de răspuns etic  şi politic la represiunea din America Latină unde, zilnic, zeci de bărbaţi  şi femei erau asasinaţi pe străzi, izgoniţi sau exilaţi. Deşi în Europa zilelor noastre nu se petrec asemenea atrocităţi, există totusi nevoia unui teatru eliberator. Vedem opresiunea peste tot în jurul nostru sub diferite forme. Acesta este subiectul în jurul căruia s-a nascut Teatrul celor Opresați. El nu are o reţetă standard de aplicare, nu este un catalog cu soluţii deja găsite şi experimentate. Teatrul celor Opresați este o cercetare permanentă a realităţii zilnice, iar mijloacele pe care le foloseşte sunt mai sofisticate sau mai subtile. În funcţie de regiunea sau  ţara în care se foloseşte, el se va mula pe caracteristicile locuitorilor, pentru că şi formele de opresiune pe care le abordează sunt diferite. Teatrul celor Opresați a apărut  ca un  proces  constant  de  adaptare  a  oamenilor  la problemele cu care se confruntă.  /

Re-Creează ARTitudinea prin Teatru Forum! , Ghid Practic elaborat de către  Asociaţia A.R.T. Fusion/

Această prezentare necesită JavaScript.

Teoria imortalizata in … fotografie

Prezentari in Power Point:

Teatru social in proiectul Alege Constient! Alege Liber! 

Personalitati:

Augusto Boal (16 martie 1931 – 2 mai 2009) a fost director al Teatrului Brazilian, scriitor și om politic. A fost fondatorul Teatrului Asupriților, o formă teatrală folosită originar în mișcările pentru educația populară radicală. Boal a avut pentru o perioadă funcția de vereador (echivalentul pentru consilier local) în Rio de Janeiro din 1993 până în 1997, unde a dezvolat teatrul legislativ.

Resurse: 

Teatrul celui Oprimat – Oxana  BUZOVICI, „METODE INOVATIVE de  INCLUDERE SOCIALA a ADOLESCENTILOR  in DIFICULTATE”, Teză de magistru în Asistenţa Socială.

Participative drama (engl.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: